Frakt-informasjon

Fraktskjema / tilbud

Shipping information

Hos oss kan du sende pakker over hele verden med DHL, TNT, FedEx og UPS.
Innen Norge og Norden tilbyr vi også forsendelser med SchenkerBring (Posten) og Jetpak.

Vi følger de nevnte fraktselskapenes betingelser. Sender du et kolli gjennom Mail Boxes Etc samtykker du med disse betingelsene. Fraktselskapenes betingelser kan du finne på de respektive selskapers hjemmesider.

Her er noen punkter som det er verdt å merke seg:

Prisberegning

For å beregne pris på din forsendelse trenger vi både mål på ytteremballasje (bredde x høyde x lengde i cm) og reel vekt på hvert enkelt kolli.

Volumet regnes om til volumvekt. Hva omregningfaktoren er varierer litt fra fraktselskap til fraktselskap, men i hovedsak brukes 1m3 = 200 kg. (lengde x høyde x bredde i cm/5000). Se Volumvekt: DHL Express

Det som er høyest av volumvekt og reel vekt blir brukt til å beregne prisen. Har man en stor kasse med lav vekt, betaler man for volum (plassen kassen tar), mens har man en liten kasse med høy vekt betaler man for den faktiske vekten.

Transittider

Transittidene vi oppgir er estimerte leveringstider. I de aller fleste tilfeller vil forsendelsen være levert innen tiden vi oppgir, men forsinkelser kan oppstå som følge av lokale værforhold, tollbehandling, feil adresse etc, eller forhold som kommer inn under force majour.

Sporing

Du får alltid et sporingsnummer fra oss når du sender. Følg med på sporingen, og gi oss beskjed umiddelbart dersom det oppstår forsinkelser eller andre avvik. Sporingsnummer burde også gis til mottaker. Problematikk ved innfortolling eller feil på adresser løses lettest ved at mottaker tar kontakt med fraktselskapet.

Innfortolling i mottakerlandet

Alle varer som sendes mellom to land er gjenstand for en tollbehandling. Vi har ikke oversikt over tollregler og tariffer i mottakerlandet. Det er kundens ansvar å undersøke evt. forbud, tolltariffer, importlisenser etc.

Mail Boxes Etc er ansvarlig for frakten, og vi fyller også ut tolldokumentene som må være med for å få sendt forsendelsen.

Det er alltid mottaker som må betale eventuell toll eller avgift i mottakerlandet. Dersom en forsendelse blir stoppet i tollen og ikke er mulig å innføre, eller mottaker ikke er villig til å betale eventuell mva/avgift til lokale tollmyndigheter og pakken ønskes i retur, må man også betale for returforsendelsen.

Mail Boxes Etc vil selvsagt bistå med hjelp dersom din forsendelse blir stående i tollen.

Import

Vi kan også tilby import fra andre land. Det enkleste er om avsender har en epost-adresse som vi kan bruke til å sende over et fraktbrev. Leveringstiden til Norge avhenger at avsender er rask til å følge opp.

Forsikring

Man kan forsikre alle forsendelser til utland hvis ønskelig. Tollverdi og forsikringsverdi må være lik. Fedex er den eneste leverandøren som forsikrer og sender smykker. Maks forsikringsverdi på smykker er 1000 USD.

Skader

Dersom din forsendelse blir skadet under transport må mottaker gjøre en anmerkning til sjåføren som leverer. Da fraktselskapet ved skade vil inspisere pakken kan ikke noe kastes.

Adresser

For å sende en forsendelse er følgende opplysninger nødvendige:

  • Mottaker (navn eller bedrift)
  • Kontaktperson og telefonnummer
  • Gateadresse og husnummer
  • Postnummer og bynavn
  • Land

Hvorfor bruke oss

VI ER LOKALE

Det er riktig, vi er lokalt eid og i nærheten, noe som betyr at du får jobben din raskt utført

LYN RASK

Våre interne tjenester inkluderer trykk og kopi og budtjenester som betyr at vi kan fort snu oss rundt.

KVALITETSSIKRING

Vårt omdømme er overordnet, og vi er stolte av utførelsen. Ingenting forlater sentrene våre uten å ha gjennomgått strenge kvalitetskontroller.

ERFARING

MBE har eksistert siden 1980-tallet. Du kan stole på vårt kjente, internasjonale varemerke.

#PeoplePossible

Kontakt oss om frakt-informasjon

Vi svarer med glede på de spørsmål du måtte ha om forsendelser både innenlands og utenlands. Ring oss på 22 40 29 60 for en prat om hva du skal sende og hvor du skal sende det til, eller fyll ut vårt fraktskjema for et tilbud.

Fraktskjema / tilbud

Ser du etter et bestemt MBE produkt eller tjeneste?